STAR CLASS – EXCLUSIVE VINTAGE FURNITURE

De nieuwe meubelzaak Star Class in Moerkapelle richt zich helemaal op de exclusive vintage furniture: top design- meubels die zo uit de jaren vijftig en zestig lijken opgehaald en dankzij een moderne touch naar 2019 zijn gebracht. Het zijn de oldtimers onder de meubels waar design en emotie samen gaan met moderne
materialen en stijl.

Bekijk de collectie

Refinished design

In de showroom aan de Bredeweg staan de meubels van designmerken als Artifort, Leolux, Poltrona Frau en Baxter die stuk voor stuk hun zo kenmerkende vormen hebben, maar helemaal niet doen denken aan de tijd dat ze zijn gemaakt. Ze zijn het bewijs dat topdesign tijdloos is en met de juiste restauratie uitstekend past in het moderne interieur. Want de meeste meubels zijn echt zestig jaar oud, al is dat niet af te zien aan de vernieuwde bekleding.

Bovendien is het comfort als nieuw. Daarvoor zijn de zitmeubels tot het frame gestript en voorzien van nieuwe vering, schuim en stoffering. De meubels zijn dan ook niet refurbished, maar refinished: de afwerking is geheel nieuw.

 

Star Class – Exclusive Vintage Furniture

is opgezet door vader Jan en zoon Jan Frantzen, die een reputatie hebben opgebouwd waar het gaat om kennis van klassieke en art deco meubels van hoge kwaliteit. Die kennis passen ze nu toe op meubels waar ze in hun werk altijd ontzag voor hebben gehad.

Vader Jan: “Toen ik 45 jaar geleden met een meubelzaak begon was Rob Parry een topdesigner van meubelfabriek Gelderland. Pander Meubilering was ook zo’n zaak met meubels waar ik alleen maar van kon dromen om die te kunnen verkopen. Het is prachtig om deze meubels nu alsnog in handen te hebben en er iets moois mee te kunnen doen.

Zoon Jan: “Toen we merkten dat er belang- stelling is voor gemoderniseerde design- meubels, hebben we het meteen goed aangepakt. Wij zijn namelijk de enige meubelzaak die de meubels compleet uitkleden en opnieuw aankleden. Het compleet restaureren is voor ons een nieuwe dimensie om met meubels om te gaan. We vinden het prachtig om ons nu te verdiepen in de bouw van de meubels. We bedenken zelf de nieuwe look met de bijbehorende stoffen en kopen die ook zelf in. Onze stoffeerders hebben hetzelfde respect voor de meubels en de designers en beheersen de ambachtelijke technieken. Het is alsof de oude meesters er zelf weer aan hebben gewerkt.”

Bekijk de collectie

Exclusive Vintage Furniture

De meeste meubelstukken in de showroom van Star Class zijn ware exclusieve exemplaren.

Zoon Jan: “Sommige meubels zijn zo exclusief dat ze zijn genummerd. Je kunt het vergelijken met oldtimer auto’s waarvan er maar een beperkt aantal in een serie zijn gemaakt. Van sommige meubelstukken is zelfs te achterhalen wie de vorige eigenaars zijn geweest. Dan haal je een uniek verhaal in huis en krijgt je moderne interieur een vleugje nostalgie. Op en top vintage!